Pasta Carbonara

Jeg har alltid vrt glad i carbonara! Her kommer min sunne oppskrift av pasta carbonara med hjemmelaget pasta. Den er lavkalori, lavfett og lavkarbo!

Ingredienser pasta.

4 egg

125 g Light philadelphia

0,5 dl Jbkm (fiberhusk eller annet bindemiddel fungerer like bra)

Krydder etter eget nske. (Jeg brukte chilli i pastaen til carbonara sausen)

Forvarn ovnen til 150 grader.

Pisk eggene godt og ha i de resterene ingrediensene. Bland godt til du fr en glatt rre.

La rren svelle ca 10 min fr du heller den ut p et bakepapir.

Legg et nytt bakepapir over rren og kjevl ut til rren har lik tykkelse som en lasagne plate.

Stek midt i ovnen i 12 min.

La pastaplaten avkjles noe fr du skjrer den i nskede biter.

Pastaen skal ikke kokes, men er klar til spises etter den er stekt.

Ingredienser carbonara saus:

2 Sjalottlk

0,5 dl Vann

2 Fedd hvitlk

4 dl Havreflte

3 Egg

2 Eggeplommer

8 Champignoner

1 ss Hakket basilikum

salt og pepper etter smak

Finhakk sjarlottlken og surr det med 0,5 dl vann i en kaserolle.

Nr vannet er fordampet tilsetter du flte, presset hvitlk og basilikum og varmer opp til kokepungt. Skru s ned varmen.

Pisk alle eggene godt og hell det foriktig ned i sausen mens du rrer godt.

Ta kjelen av platen, s slipper du f en klumpete saus.

Smak til med salt og Pepper.

Skjr champignonen i skiver og stek i panne med 1-2 dl vann. Soppen er klar nr vannet er borte.

Om du nsker kjtt til passer bde svin indrefilet eller kylling filet godt. Men her er det bare fantasien som stopper deg!

Bland sausen og pastaen, s blir pastaen varm og god!



Enyoi!

Posjerte egg. En perfekt avsluttning p dagen!

Mitt frste innlegg og frste oppskrift p bloggen!

Tenker jeg starter litt lett og legger ut oppskrift p kveldsmaten min.

Egg slr aldri feil, og det finnes jo s mange forskjellig mter tilbrede egg.

I kveld lagde jeg posjerte egg, som tilbehr lagde jeg en Yoghurt dipp og og en liten grnn salat med cherry tomater og purre.

Ingredienser:

1,5 Liter vann

1,5 ss Eddik (Jeg brukte hvitvinseddik)

Ferske Egg, s mange du nsker!

2 ts Lett naturell yoghurt

1 ts Gresslk

2 Cherry tomater

Litt purre

En neve Paksoi salat

1. Kok opp vann og eddik. Sett s ned tempraturen p platen slik at vannet ikke koker lenger men kun har sm bobler som pippler i bunn.

2. Klekk egg i en liten kopp eller skl og hell det forsiktig ned i vannet. Noe av egget kommer nok til flyte litt ut.

3. La egget ligge i vannet mellom 3-5 minutter og legg det direkte i en bolle med kaldt vann i 5-10 minutter for stoppe prossensen.

4. Fjern alt det eggehvitten som ikke ser pent ut. Jeg "pusset" egget under kranen.

5. Bland yoghurten og gresslken.

Jeg valgte en litt kjedelig salat bare for ha noe ved siden av. Her kan man jo selvflgelig bruke det man selv nsker;)

Renee-Louise Frager

Les mer i arkivet Januar 2013 Juni 2012 Desember 2011
reneelouise

reneelouise

22, Oslo

Mitt navn er Renee-Louise. Er 23 r gammel og bor i Oslo med min kjreste og samboer. Frisr er utdannelsen, men bloggen handler om en helt annen sjanger. Mat! Bde egenkomponerte, forbedrede og oppskrifter jeg har ftt eller funnet som rett og slett bare m deles! Min historie med mat er bde kort og lang da jeg har hatt problemer med spiseforstyrrelser i lang tid. Matbloggen er min terapi og kitchenAid min beste venn!

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits